YILBASI TALINN RIGA

 28 ARALIK 2013 / CUMARTESI    ISTANBUL-TALINN

THY tarifeli seferi 14:20’de Tallinn’e varışın ardından şehir turumuz başlıyor. Tallinn şehir turumuzda, UNESCO’nun “Dünya Mirası” olarak koruma altına aldığı ve şehrin karakteristik özelliklerini taşıyan tarihi yapılar ziyaret ediliyor. Estonya bayrağının dalgalandığı Tall Hermann Kulesi, Toompea Kalesi, Alexander Nevsky Katedrali, Dome Kilisesi’ni ziyaret ediyoruz ve Toompea Tepesi’nden şehrin en güzel panoramik manzarasının fotoğraflarını çektikten sonra St. Nicholas Kilisesi’ne geçiyoruz. Şehir turunun bitiminde serbest zamanımız oluyor. Akşam tüm konuklarımız ile Viking Köyü'ne gidiyoruz. Viking yaşam tarzını tanıyacağımız turumuzda ayrıca ok ve balta atma ile mancınık kullanma gibi showları izleyeceğiz. Aksam yemeğimizi ise Viking köyündeki yerel lokantada alacağız. Yemek biritimi otel'e dönüş, geceleme 

29 ARALIK 2013 / PAZAR    TALINN

Sabah kahvaltısının ardından Rocca Al Mare turumuz başlıyor. Avrupa’da sayısı az olan açık hava müzelerinden In Rocca–Al-Mare turunda 18. yy Estonya kırsal yaşamına tanık oluyoruz. Geniş bir alan üzerine kurulu açık hava müzesi, 18.yy dönemini yansıtan köy evleri, yel değirmenleri, ahşap kilisesi, köy okulu ile sizi zamanda yolculuğa çıkartarak Estonya’nın geçmişine tanık ediyor. Birbirinden farklı evlerde, eski dönem Estonyalıların yaşantısı teatral olarak anlatılıyor. Bu turda, bir yandan yerel dansları öğrenme fırsatı bulurken, diğer yandan Estonyalıların nasıl ekin biçtiklerini görebileceksiniz. Turumuzun ardından otele geri dönüyoruz. Dinlenmeniz ve yılbaşı pazarında alışveriş icin serbest zaman sonrasında akşam yemeği icin ortaçağ restoranı Peppersack restoranına gidiyoruz. Tallinn tarihi merkezde yer alan Peppersack Restoran ortaçağ atmosferi, lezzetli yemekleri ve şovlarıyla bizlere unutulmaz bir Talinn gecesi geçirtecek. 

30 ARALIK 2013 / PAZARTESI   TALINN - RIGA 

Kahvaltının ardından özel aracımızla Letonya'nın başkenti Riga’ya hareket ediyoruz. Yol üstünde Estonya'nın yazlık kasabası  olan Parnu'da mola verip, burada kısa bir şehir turu yapıyoruz. Estonya'nın ormanları içinde devam eden yolculuğumuz sonrasında Riga’ya varıyoruz ve otele yerleşiyoruz. Otele yerleşmenin ardından şehir turu başlıyor. 1201 yılında kurulan Riga’nın şehir turunda, Old Town denilen merkezdeki şehrin tarihi dokusuna tanık olacağımız önemli yapılar ziyaret ediliyor. St. Peter’s Kilisesi, Brotherhood of the Blackheads Evi, Dome Katedrali, Büyük ve Küçük Guildhalls, St. Jacob’s Kilisesi, Riga Kalesi, Özgürlük Heykeli ve şehrin eşsiz mimarisine tanık olacağımız Art Nouveau stilinde yapılarıyla süslü sokakları görülecekler arasında yer alıyor. Aksam yemeğimizi Rosengrals Restoran’da alıyoruz. Eski Riga’nın merkezinde bulunan, şehir limanından merkeze uzanan gizli geçidin açıldığı 800 yıllık bir yapının mahzeninde kurulmuş, sadece mum ışıkları ile aydınlatılmış, dekorundan çalışanlarına, yemeklerinden müziklerine, atmosferinden göz zevkine kadar her şeyi ile ziyaretçilerine ortaçağ ziyafeti sunan harika bir tarihi ortaçağ restoranıdır. Akşam yemeğinin ardından otele geri dönüyoruz. Geceleme Riga’da. 

31 ARALIK 2012 / SALI    RIGA

Açık büfe sabah kahvaltımız otelimizde. Kahvaltının ardından  Sigulda Turu başlıyor. Riga’ya 51 km. uzaklıktaki, Letonya’nın en güzel şehirlerinden kabul edilen Sigulda şehir turunda Sigulda Kalesi, Gauja Milli Parkı, Gutman Mağarası, Turaida Kalesi ve Müzesi ziyaret ediliyor. Kalelerin arasında gezerken kendinizi Ortaçağ Avrupası’nda hissedeceğiniz Sigulda, yemyeşil ağaçları, ovaları, Gauja Nehri’nden oluşan muhteşem doğası ile sizi büyüleyecek. Turun bitiminde Riga’ya geri dönüyoruz. Riga , yılbaşı kutlamalarının en keyifli yapıldığı şehirlerden biridir. Dome meydanında kurulan Noel pazarı Avrupa’nın en eskilerinden. Burada Noel hediyelikleri alabilir ya da sıcak şarap içerek canlı müzik dinleyebilirsiniz. Akşam ise arzu eden dostlarımız için Riga'nın en eski lokantası olan kuruluş tarihi 1936'lara dayana kentin en unlu lokantası "Restoran Gloaria"'da ya da Riga'nın Gastronomik Yeniliklerinin öncüsü Vincents'de yeni yıl yemeği. Yemek bitiminde, gecenin ilerleyen saatlerinde Özgürlük meydanında Leton halkı ile birlikte eglenerek yeni yıl'a girebilirsiniz... Herkese mutlu yıllar !!!

(Yılbaşı akşamı için hangi lokanta'da yemek almak istediğinizin seçiminin yapılıp tarafımıza acilen bilgi verilmesi gerekmektedir. Yılbaşı yemeği paket programın dışındadır)

01 OCAK 2014 / CARSAMBA  RIGA - ISTANBUL

Açık büfe sabah kahvaltısı otelimizde… Serbest zaman sonrasında odaların boşaltılması ve çıkış işlemlerinin tamamlanması ardından serbest zaman… Riga Havalimanı’na hareket… Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türk Havayolları tarifeli seferi ile saat 15.45'de İstanbul’a hareket... 

4* DELUXE - MERKEZI KONUMDA - TALINN VE RIGA'DA SUPEIOR ODALARDA KONAKLAMALI OTELLER

IKI KISILIK ODA'DA KISIBASI  : 895-€      TEK KISILIK ODA FARKI  : 190-€   (Dahil olan hizmetler en altta bilginize sunulmuştur)

 

 5* DELUXE - MERKEZI KONUMDA - STANDART ODALARDA KONAKLAMALI OTELLER

IKI KISILIK ODA'DA KISIBASI  : 1499-€     TEK KISILIK ODA FARKI :  500-€

 

 Paket Fiyata Dahil Olan Hizmetler

* Türk Hava Yolları  Istanbul - Talinn  / Riga - Istanbul ekonomi sınıfı uçak bileti ve alan vergileri

* Belirtilen otellerde 2 gece Talinn 2 Gece Riga konaklamaları

* Tüm sabah kahvaltıları

* Programda yazılı olan tüm gezileri , müze girişleri ( Viking Köyü, Talinn , Parnu , Riga şehir turları ve Sigulta turu)

* 3 akşam yemeği ( Yılbaşı yemeği hariçtir)

* Sigulta'da öğle yemeği

* Tüm transferler

* Talinn - Riga  arası özel otobüs ile ulaşım

* Tüm tur boyunca Türkçe rehberlik hizmeti

* Seyahat Sigortası

* Yurtdışı Çıkış Pulu

BU TURU DILERSENIZ SADECE ODA&KAHVALTI OLARAK  KISIBASI 215-€ INDIRIMLE DE ALABILIRSINIZ

 

Paket Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

* Vize ücreti , Fazla bagaj ücretleri , bahşişler , kişisel harcamalar, yeni yıl yemeği ve yemeklerde alınacak içecekler  dahil değildir.

 

 

 

 

GASTRONOMI

 

Halaskargazi Caddesi No: 158/89 Sisli - Istanbul

+90 212 368 80 10 / 924 84 24

info@chocolate-tour.com

E-bültenimize üye olun